مخروطی میان بلت فنری
Sealing Mid-Bolt Conic
شرح مخروطی پلاستیکی میان بلت فنری
مخصوص قرارگیری در دو سر میان بلت فنری در فرایند قالب بندی بتن
مخروطی میان بلت فنری ؛ استفاده نکردن از بلت و مهاری ها در سیستم قالب بندی بتن، برای مهار فشارهای جانبی بتن، امری اجتناب ناپذیر می باشد . اگر سازه قالب بندی شده به کمک عبور بلت و مهار کردن توسط واشر و همچنین مهره و مهارهای پشت بند قالب ثابت سازی نشود ، در هنگام بتن ریزی فشار هیدرواستاتیکی بتن سبب از هم جدا شدن قالبها و خراب شدن بتن و سازه بتنی می شود. برای محل عبور بلت در سازه های بتنی شامل استخرها و مخازن و به طور کلی سازه های آبی می باشند، مبحث آب بندی جهت دیواره ها و کف بسیار مهم است و باید جهت آب بندی، پس از خروج بلت اقدام شود . این امکان وجود دارد که سوراخ بر جای مانده از بلت با ملاتهای آب بند پر شود ولی این کار بسیار سخت و طاقت فرسا می باشد . برای بستن بلت در دیواره هایی که باید آب بند باشد، از قطعاتی بصورت واسطه می توان استفاده نمود. به این قطعات واسطه، میان بلت گفته می شود، که در انواع مختلفی طراحی و تولید می گردد . یکی از انواع میان بلت های آب بند، میان بلت آب بند فنری می باشد که از یک ورق ( پرده آب بند ) در وسط و فنرهایی در دو طرف تشکیل شده است که بلت بیرونی به آنها بسته شده و سوی دیگر بلت از قالبها خارج شده و توسط مهره و واشر و مهاری ها ثابت سازی می گردد . برای برخورد نکردن میان بلت فنری به سطح قالب ، به دلیل این می باشد که از جنس فلز است باید از قطعه پلاستیکی مخروطی میان بلت فنری استفاده نمود که به طول 3 سانتیمتر بصورت استاندارد تولید می گردد و سبب ایجاد فاصله 3 سانتیمتری مابین میان بلت فنری و سطح قالب می شود تا وجود فلز در سطح بتن ، موجب انتقال خوردگی به داخل شبکه میلگردی نشود . قطعه پلاستیکی مخروطی پلاستیکی میان بلت فنری از جنس پلی اتیلن فشرده تولید و ارائه می شود.
به طور کلی بتن ازجمله مواردی می باشد که به دلیل حفرههایی که در عرض آن ایجاد میشود، امکان نشت آب از آن وجود دارد، به همین علت باید از میان بولتهای آببند به کار برد تا از به وجود آمدن خسارات در آینده جلوگیری گردد. بنابراین دو مخروط لاستیکی که در انتهای این نوع میان بولت وجود دارد فاصله بین دو پانل را تأمین نموده و همچنین فشار جانبی بتن را تحمل میکند.
این قطعه یک قطعه مهندسی به شمار می رود که در ساخت و سازهای بتنی، به ویژه برای قالب بندی و ثابت نمودن دیوارهای بتنی استفاده می شود. این قطعه معمولاً شامل یک بلت یا میلگرد می باشد که در دو انتهای آن مخروط هایی قرار دارد. این قطعات معمولاً در پروژه های ساختمانی که در زمانی که نیاز به تثبیت دقیق قالب های دیوارهای بتنی وجود دارد، استفاده می شود.
نحوه استفاده مخروطی پلاستیکی میان بلت فنری
در وهله اول شبکه میلگردی بافته می شود و یک طرف از قالب بندی پس از اسپیسر گذاری، بسته می شود . بلت بیرونی از سوراخ قالب بتن وارد می شود و در وسط شبکه میلگردی داخل فنر موجود در سر میان بلت آب بند فنری مانند پیچ و مهره بسته می شود، در حالی که قطعه واسطه مخروطی پلاستیکی ما بین میان بلت و سطح قالب قرار گرفته است . سپس بلت سمت مقابل نیز به سمت دیگر میان بلت فنری بسته شده و مخروطی پلاستیکی میان بلت روی بلت قرار میگیرد . در نهایت قالب بندی دیوار سمت مقابل نیز بسته میشود و مهره و واشر و مهاری ها بسته و سازه تثبیت می شود. پس از اتمام بتن ریزی و باز نمودن قالبها مخروطی پلاستیکی که در سطح بتن مشاهده می شود ، از دو سر خارج شده و توسط ملات مناسب آب بند پر می شود.
میزان مصرف مخروطی پلاستیکی میان بلت فنری
تعداد مصرف قطعه پلاستیکی مخروطی میان بلت پلاستیکی 2 برابر تعداد سوراخ موجود در دیوار و قالب برای عبور بلت می باشد. در واقع به ازای هر میان بلت استفاده شده در قالب بندی ، دو عدد مخروطی پلاستیکی مورد نیاز است .
نکـات مهم در مورد مخروطی پلاستیکی میان بلت فنری
عدم استفاده از مخروطی میان بلت فنری، موجب نفوذ خوردگی از طریق فولاد به داخل شبکه میلگردی خواهد شد. حتما پس از اتمام بتن ریزی و باز نمودن قالبها مخروطی پلاستیکی از سطح بتن خارج شود. حتی الامکان برای پر نمودن سوراخ به جای مانده ، پس از برداشتن قالبها از ملات آب بند استفاده شود تا امکان نفوذ عوامل مخرب به داخل شبکه میلگردی کاهش یابد.
بسته بندی مخروطی پلاستیکی میان بلت فنری
|
دانلود کاتالوگ جامع |